Mat og digg

— også for oss med intoleranser og allergier!

Chiahjerter

1 kommentar

Veldig mange raw food oppskrifter på kaker er stappfulle av nøtter, men nå har oppdaget at å være allergiker ikke ekskluderer å kunne kose seg med kaker og digg likevel!

Denne gangen har jeg funnet en nydelig oppskrift på Chiahjerter! De smaker deilig og passer perfekt som f.eks. julegodt :) Jeg tar på ingen måte credz for denne oppskriften, men velger likevel å oversette til norsk og legge til hva jeg har gjort annerledes.

Linker: 
http://loveraw.blogspot.no/2011/11/happy-11-11-11-and-chia-heart-cookies.html
http://siljesreise.com/raw-jul-chiahjerter-dyppet-i-sjokkis/ 

Jeg har dessverre ikke noen tid på hvor lang tid dette tar da jeg bare har gjort det en gang og prøvd meg frem, så sett av minst en time. Det er verdt det!

For ca. 10 små hjerter trenger du..
1 dl gresskarkjerner
1 dl appelsinjuice+ 2 msk Chiafrø = Chiagele. (Jeg  brukte eplejuice. Frisk og mild smak)
1 msk Mesquite (Jeg har ikke dette.. men ble godt likevel!)
1 nypa Himalayasalt
1 krm Kanel (+ litt ingefærkrydder, malt nellik og muskat)
3 tørkede Aprikoser (velg de mykeste) (Jeg gjorde som Silje og brukte dadler)
2 tsk Agave nektar
0.5 dl Vann
 

75% Sjokolade –  til å smelte og dyppe kakene i (eller lag din egen sjokolade)

Slik gjør du:

– Sett ovnen på ca. 175 grader.
– Bland eplejuice og chiafrø, bland godt og la stå i ca 10 min (= gele)
– Lag mel av gresskarkjernene i en blender og tilsett chiagele + resten av ingrediensene.
– Kjør i blenderen til det er en løs og fin deig.

Oppskriften er i hovedsak beregnet for dehydrator (se linkene for hvordan det gjøres), men siden jeg ikke har skaffet meg det ennå la jeg deigen på et bakepapir på et vanlig stekebrett. Du kan tenke at deigen skal ha ca. samme tykkelse som litt tynne pepperkaker.

– Sett deigen inn i ovnen og følg med. Ta ut brettet når den er blitt fast  og stikk ut hjerter, juletrær, blomster e.l. med små pepperkakeformer.
– Sett inn brettet igjen og følg med på kakene til de er blitt faste nok til å skille kakene fra rest-deigen. Legg kakene på en rist.

– Sett risten inn igjen og la dem steke til de er blitt lys-gylne og hardere. (Dette gjorde jeg med restdeigen også – snacks!)

– Smelt sjokoladen imens kakene kjølner
– Dypp deler av (/hele fremsiden) av kaken og strø chiafrø som pynt over sjokoladen.
– Legg kakene på en tallerken og legg i kjøleskapet til sjokoladen er tørr.

Og nå: KOS DEG! :D
 
chiahjerter

En tanke om “Chiahjerter

  1. Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
    Very helpful information specifically the last part
    :) I care for such information much. I was looking
    for this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s